top of page

De Blå Helte
De Blå Helte er et uddannelsesforløb for driftspersonale i de større almene boligområder i Høje-Taastrup.

Formål:

Formålet med kurset er at styrke deres sociale indsigt og klæde dem på til at tackle besværlige beboere og håbndtere svære situationer i det daglige arbejde.
Kurset bygger på erfaringer fra Aalborg Øst, Sydhavnen og Sundholmsvejkvarteret, men er skræddersyet til medarbejderne i Blåkildegård, Tåstrupgård, Gadehavegård og Charlotte-kvarteret, og er tilrettelagt i tæt samarbejde med ejendoms- og driftlederne i disse områder.

Undervisningen foregår lokalt i fire boligområder, så deltagerne undervejs i kursusforløbet får mulighed for at se hinandens arbejdspladser.


Kusus:
Kurset består af 7 moduler, og hvert modul strækker sig over to kursusgange:



  • Modul 1 – Om at skabe udvikling og ændre praksis.

Modulet handler om hvordan deltagerne kan bruge kurset til at ændre deres egen adfærd i bestemte situationer, og hvordan de kan styrke samarbejdet mellem de forskellige lokale aktører i deres boligområde.
 

  • Modul 2 - Kulturforståelse

Modulet giver deltagerne indsigt i hvordan man arbejder med kulturelle forskelle og giver dem redskaber til at tackle kulturelle misforståelser, sproglige barrierer m.m. i forhold til beboere med indvandrerbaggrund. På modulet får alle deltagere, samt ejendoms-/driftslederne, udarbejdet en 'interkulturel kompetenceprofil', et redskab som vil blive brugt undervejs i hele kurset.



  • Modul 3 – Kommunikation og konflikthåndtering

Modulet handler om at forebygge konflikter gennem god kommunikation. Der indgår også konkret konfliktløsning, og viden om, hvordan man kan bruge konflikter konstruktivt.



  • Modul 4 – Psykisk sårbare

Modulet giver deltagerne indsigt i forskellige psykiske sygdomme. De lærer hvordan man bedst kommunikerer med beboere med disse sygdomme, og får viden om hvilke sociale instanser, der kan hjælpe. Der vil være oplæg fra medarbejdere i Socialpsykriatrien og en psykisk sårbar vil fortælle sin personlige historie.

  • Modul 5 – Unge

Modulet giver deltagerne større viden om de unge i deres boligområder, om deres ungeliv og hvorfor nogle af dem laver ballade. Modulet handler om at finde gode metoder til at håndtere og kommunikere med de unge.

  • Modul 6 – Tryghed i boligområdet

Modulet handler om finde ud af, hvad driftspersonalet gennem deres arbejde kan gøre for at øge trygheden i jeres boligområde. Det vil være oplagt at samarbejde med boligsocialt ansatte omkring dette, og derfor vil de deltage på dette modul og bidrage til at finde fælles idéer og løsninger.

  • Modul 7 – Åbent modul og afslutning

Det sidste modul er ikke planlagt. Her er der plads til at tage emner op, som kommer frem undervejs i kurset.



http://www.boht.dk/tvaerprojekter/blaahelte.html

Boligsocialt Områdesekretariat Høje Taastrup

bottom of page