top of page

Vores metode

Hos Con3bute mener vi ikke, at vores opgaveløsning er mulig ved kun at følge en teori eller en metode. Grundholdningen i vores metodiske tilgang er dog forankret i begreberne anerkendelse, relationsarbejde og professionelt nærvær.



Anerkendelse:
Anerkendelse hænger sammen med (personlig) udvikling, hvor selvværd og sociale kompetencer er nøgleord. Anerkendelsen skal være til stede både i den private sfære (fx familien) og i det sociale fællesskab (fx vennekreds eller i civilsamfundet som aktiv medborger). Vi arbejder med anerkendelse, som et kapacitetsopbyggende værktøj med særlig fokus på det sociale fællesskab forstået i en udvidet definition som også gælder fx uddannelses- og arbejdsmarkedet.


Relationer og helhedsorientering:
Con3butes erfaringer viser, at den helhedsorienterede tilgang er vejen frem. Den helhedsorienterede tilgang betyder, at vi tager udgangspunkt i de relationer, som eksisterer mellem vores målgruppe og de aktører, som målgruppen kommer i kontakt med i hverdagen. Man kan sige, at vi søger at skabe et helt billede af målgruppen ved at tage udgangspunkt ikke blot i målgruppen men også i det, målgruppen påvirkes af. I vores arbejde bruger vi ligeledes flere forskellige faglige metoder, som skal være  med til at danne et helt billede af målgruppen. Kodeord i denne sammenhæng er; coaching, kulturforståelse i praksis, interkulturel kommunikation, individuelle- og samfundsmæssige dynamikker.

Det professionelle nærvær:
Vi arbejder ud fra en tilgang, der går ud på at behandle mennesker ligeværdigt men ikke nødvendigvis ens. For at skabe forandring og positiv udvikling for mennesker, er det vigtigt, at man føler sig lyttet til og set, som den person man er, og at man føler sig udvalgt i stedet for fravalgt. Det kan kræve øvelse at sige, hvad man mener og beskrive sin egen situation. Men det kan også kræve øvelse, at være den, der lytter med et professionelt nærvær.

 

Kulturforståelse:
Vi tror på, at kultur består af sociale processer, som er med til at forme mennesker, og at den måde, mennesker forstår verden på, ikke er medfødt, men derimod skabt gennem interaktion med andre mennesker. Det er derfor vigtigt at arbejde med en forståelse for de menneskelige processer, og det er vigtigt ikke at betragte kultur som noget statisk. Kultur er ikke noget folk er. Kulturen ejer ikke mennesker, og man kan derfor ikke regne ud, hvordan folk er eller vil agere ud fra den kultur, man tror, de har.

Interkulturel kommunikation:
Som beskrevet ovenfor har vi i vores arbejde det udgangspunkt, at mennesker forstår verden ud fra en ramme, som er et resultat af menneskers historie og relationer. En del af vores arbejde er at sætte ord på de ting, der sker, når mennesker interagerer på tværs af forståelsesrammer. Vi vil igennem vores arbejde være med til at skabe relationer mellem mennesker, som tager afsæt i en interaktion, der kan være med til at skabe nye rammer for forståelse.

bottom of page